Nyheter från RF

Säkerhetspolisen har pekat ut hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, som ansvarig för det olaga intrång i IT-systemet som RF utsattes för i maj 2018. Ett viktigt besked och positivt att ansvariga pekas ut.

Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.

Regeringen håller fast vid gällande begränsningar till den 3 maj, efter förslag från Folkhälsomyndigheten. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.

Mittuniversitetet, GIH och Riksidrottsförbundet gör en gemensam satsning på idrottsforskning genom en ny forskarskola – som i förlängningen ska ge fortsatta svenska idrottsframgångar.

Riksidrottsförbundet och arkitektkontoret FOJAB lanserar idag Rörelsefaktor – ett verktyg för att integrera idrott och rörelse i stadsmiljön och samhällsplaneringen. Samtidigt inleds flera pilotprojekt där verktyget används.

Minskningen av idrottsaktiviteter bland unga blev allt tydligare under andra halvan av coronaåret 2020. Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020.

Samtliga riksdagspartier anser att idrottsrörelsen bör få ekonomiskt stöd från mars 2021 och framåt. Det visar den enkät där Riksidrottsförbundet ställt frågor till partierna. Trots detta finns inget besked från regeringen. Vad väntar politiken på?

Med start den 8 mars genomför RF och SISU tillsammans med våra distrikt en temavecka med fokus på jämställdhet. Årets tema är kvinnors rätt och röst i idrotten – framför allt kopplat till jämställdhet i styrelser och beslutande och rådgivande organ.

Nu kan vi presentera de fyra finalisterna i Årets idrottsförening, RF:s egen kategori i Folkspels Årets Eldsjäl. Temat i år är barn och ungdomarnas delaktighet och demokratiska rättighet att vara med och påverka sitt föreningsliv.

Under fredagen får 2000 idrottsföreningar besked om summan av kompensationsstöd för perioden oktober–december 2020. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst får mest stöd.

RF har idag svarat på regeringens remiss där regeringen föreslår ett nytt regelverk med begränsningar av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, anpassat efter verksamheternas olika förutsättningar att bedrivas på ett smittsäkert sätt.

130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona hösten/vintern 2020. Beslut om stöd finns till och med februari, därefter är regeringens coronastöd 0 kr till idrotten.

Folkhälsomyndigheten har idag fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.

Luleå och Boden får en ny chans att arrangera SM-veckan vinter. Nu är alla formella beslut tagna och det är nu helt klart att det blir Luleå och Boden som tillsammans ska stå värd för SM-veckan vinter 2024.

Regeringen föreslår att maxantalet vid evenemang ska kunna vara olika beroende på om det är inomhus, inomhus med sittplats, utomhus eller motionslopp. Ändringarna föreslås gälla från den 11 mars, men när smittläget så tillåter.

Våra öppettider, maj till augusti

1/5 - 12/6 vardagar 17:00 - 21:00
15/6 - 7/8 vardagar 13:00 - 21:00
10/8 - 28/8 vardagar 17:00 - 21:00
Helger och röda dagar 13:00 - 21:00
Midsommarafton Stängt

Våra priser för spel är:

Vuxna 70 kr
Barn upp till 13 år 40 kr
Familj med högst 3 barn 180 kr
Säsongskort 500 kr

Bangolfskola 2020.pdf

Om det är någon som har synpunkter på sidan.
Vill du att vi lägger till eller ska ta bort något så skicka en rad till Webmaster så kan vi fixa det.

Nu kan ni föra protokoll digitalt med mobilen.

Gå in på se.mgolfapp.com

Idr Bingo

Postadress:
Göteborg BGK - Bangolf
Eva Johansson, Trädgårdsgärdet 184
42468 Angered

Besöksadress:
Strandängsledet 1A
41571 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46736133688, +46733896543
E-post: gbg.bangolf@gmail.co...

Om du vill kontrollera om någon dag är ledig för uthyrning – gå till:

Välj månad som ni är intresserad av och tryck på -knappen. Är aktuell dag ledig så ta och slå en signal, så bokar vi den!

I avgiften ovan ingår det att barnen får spela bangolf (då banan har öppet, 1 maj – 31 augusti).