Nyheter från RF

Region Uppsala har skärpt restriktionerna i länet för att minska den ökande smittspridningen av coronaviruset. RF uppmanar idrottsrörelsen att fortsätta hålla i och hålla ut för att på bästa sätt bidra till minskad smittspridning.

Idrottare, ledare, domare och funktionärer som kommer till Sveriges internationella elitidrottsevenemang ska omfattas av undantag för inreseförbud. RF välkomnar regeringens vilja och ser fram emot att detta träder i kraft i mitten av november.

Regeringen har nu formellt gett uppdraget till Folkhälsomyndigheten att se över allmänna råd och rekommendationer för att möjliggöra lopp och tävlingar på väg och i vatten och skog.

Regeringen har beslutat att uppdra till Boverket att utreda utformningen av en utvecklingsfunktion för innovativa idrottsanläggningar och idrottsmiljöer.

En extra RF-stämma var planerad i samband med Riksidrottsforum 7–8 november, för att besluta om Svensk Antidopings framtid som fristående organisation. Stämman flyttas nu fram i väntan på regeringens beslut om budget för den nya organisationen.

Regeringen måste ta tag i frågan om inreseförbud som drabbar aktiva och ledare inom elitidrotten. RF:s ordförande Björn Eriksson vill snarast ha ett möte med ansvariga ministern Mikael Damberg.

På lördag händer något unikt. Då skickar vi ut ett 20-tal av Bildbyråns fotografer till idrottsföreningar över hela Sverige. Målet är att dokumentera en dag i idrottsrörelsen. Bilderna ska bli en fotoutställning som visas våren 2021.

Regeringen skjuter på beslutet om att höja gränsen för publik från 50 till 500 personer vid idrottsevenemang med sittande publik. Anledningen är ökad smittspridning.

60 idrottare får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2020–2021. Skidskytten Mona Brorsson, simmaren Gustav Hökfelt och basketspelaren Klara Lundquist är tre av dessa. Nu släpps listan med alla stipendiater.

Riksidrottsförbundet fördelar regeringens kompensationsstöd om 1 miljard kronor för resten av 2020 i två omgångar. Regelverket är i stort detsamma med några konkreta förändringar jämfört med i våras.

Specialidrottsförbunden kan utgå från könsidentitet istället för juridiskt kön när de ska uppfylla jämställdhetskravet i styrelser och valberedningar. Det har Riksidrottsstyrelsen beslutat, för att inkludera transpersoner på ett bättre sätt.

Regeringen föreslår att ge idrotten undantag att höja gränsen för publik – på ett smittsäkert sätt – till 500 personer. Planen är att besluta om undantaget den 8 oktober och att det ska börja gälla från den 15 oktober.

Under fredagen genomförs en unik Idrottens dag i samarbete med fler än 200 skolor över hela Sverige. Idrottens dag ska inspirera till rörelse och träning, och uppmärksamma varje barns rätt till idrott och ett hälsosamt liv.

Regeringen meddelade på torsdagen att den planerade lättnaden för idrotten att ta in mer publik får vänta med anledning av den ökade smittspridningen. RF har även haft möte med Folkhälsomyndigheten om smittläget och idrottens situation.

Folkhälsomyndigheten påminner idag idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. RF uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning.

Våra öppettider, maj till augusti

1/5 - 12/6 vardagar 17:00 - 21:00
15/6 - 7/8 vardagar 13:00 - 21:00
10/8 - 28/8 vardagar 17:00 - 21:00
Helger och röda dagar 13:00 - 21:00
Midsommarafton Stängt

Våra priser för spel är:

Vuxna 70 kr
Barn upp till 13 år 40 kr
Familj med högst 3 barn 180 kr
Säsongskort 500 kr

Bangolfskola 2020.pdf

Om det är någon som har synpunkter på sidan.
Vill du att vi lägger till eller ska ta bort något så skicka en rad till Webmaster så kan vi fixa det.

Nu kan ni föra protokoll digitalt med mobilen.

Gå in på se.mgolfapp.com

Idr Bingo

Postadress:
Göteborg BGK - Bangolf
Eva Johansson, Trädgårdsgärdet 184
42468 Angered

Besöksadress:
Strandängsledet 1A
41571 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46736133688, +46733896543
E-post: gbg.bangolf@gmail.com

Om du vill kontrollera om någon dag är ledig för uthyrning – gå till:

Välj månad som ni är intresserad av och tryck på -knappen. Är aktuell dag ledig så ta och slå en signal, så bokar vi den!

I avgiften ovan ingår det att barnen får spela bangolf (då banan har öppet, 1 maj – 31 augusti).