Nyheter från RF

Nu presenterar vi finalisterna i Årets Idrottsförening, RF:s egen kategori i Årets Eldsjäl. Temat i år är "Paraidrott – idrott för alla" och vinnaren tar emot priset på Eldsjälsgalan den 12 mars.

Spelinspektionen förslår förbud av spel på regelbrott som gula kort men vill fortsatt tillåta spel på lägre divisioner och matchhändelser som hörnor. Det räcker inte för att motverka matchfixing, anser RF.

Riksidrottsförbundet och Sveriges Television har beslutat att tilldela Skövde värdskapet för SM-veckan vinter 2023. Det är första gången som SM-veckan genomförs i Skövde.

Mottagningen för elitidrott och hälsa startades den 1 februari 2015 för att hjälpa elitidrottare som mår psykiskt dåligt. Hittills har 330 personer fått hjälp på mottagningen. De flesta uppger att de efter avslutad behandling mår mycket bättre.

RF och arkitektbyrån FOJAB har tillsammans påbörjat arbetet med att utveckla Rörelsefaktorn – ett verktyg för att bättre integrera fysisk aktivitet i stadsmiljön och i samhällsplaneringen. En workshop den 5 februari blir startskottet.

Många av dagens skateparker är byggda främst för vana, manliga åkare. För att bli mer inkluderande behövs perspektiv från en bredare grupp, visar en rapport som Skateboardförbundet och White arkitekter gjort.

Att arrangera internationella mästerskap är viktigt för svensk idrott på flera sätt. Evenemang kan skapa glädje och gemenskap, tillväxt och stolthet. Samtidigt stärks bilden av Sverige utomlands. Vad är aktuellt just nu och på vilket sätt arbetar RF?

Daniele Cardinale, test-och träningsrådgivare på Bosön, har fått finansiering från Vinnova för att utveckla en ny uppfinning som underlättar vändningar för synskadade simmare.

Från den 1 januari är barnkonventionen lag i Sverige. RFSL, RFSL Ungdom och Riksidrottsförbundet samarbetar för att göra det möjligt för alla barn och unga att känna sig välkomna i idrottsrörelsen. Där inkluderas självklart barn med transerfarenhet.

En kartläggning som SVT gjort med statistik från RF visar att idrotten lockar allt färre unga och trenden är tydligast i utsatta områden. Men flera goda exempel bryter mönstret – som basketklubben Järva i Stockholm.

Trygg idrott och jämställdhet stack ut positivt under året, menar generalsekreterare Stefan Bergh som tillsammans med ordförande Björn Eriksson summerar året. I spaningen mot 2020 hoppas de båda på ett lyft för frågan om plats för idrott.

180 ärenden har tagits emot under det första året av RF:s idrottsombudsman och visselblåsartjänst. Flest ärenden kopplas till resultatinriktad idrott för barn och ungdomar.

Regeringen tar bort idrottsevenemang i sin nya export- och investeringsstrategi. Samtidigt visar en färsk rapport att VM i skidskytte och alpint haft väldigt positiva effekter för Jämtlands län.

Scandic lanserar initiativ för elitsatsande idrottskvinnor i fyra idrotter. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där idrottarna får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete, träning och tävling.

Branschorganisationen Svensk Live och Riksidrottsförbundet inleder nu ett samarbete kring hur festivaler, stora konserter och idrottsevenemang ska bli mer klimatsmarta och bidra till att snabba på omställningen till mer hållbara städer.

Våra öppettider

2/5 - 14/6 vardagar 17:00 - 21:00
17/6 - 11/8 vardagar 13:00 - 21:00
12/8 - 30/8 vardagar 17:00 - 21:00
Helger och röda dagar 13:00 - 21:00

Våra priser för spel är:

Vuxna 70 kr
Barn upp till 13 år 40 kr
Familj med högst 3 barn 180 kr

Bangolfskola 2019.pdf

Om det är någon som har synpunkter på sidan.
Vill du att vi lägger till eller ska ta bort något så skicka en rad till Webmaster så kan vi fixa det.

Nu kan ni föra protokoll digitalt med mobilen.

Gå in på se.mgolfapp.com

Idr Bingo

Postadress:
Göteborg BGK - Bangolf
Eva Johansson, Trädgårdsgärdet 184
42468 Angered

Besöksadress:
Strandängsledet 1A
41506 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46736133688, +46733896543
E-post: gbg.bangolf@gmail.com

Om du vill kontrollera om någon dag är ledig för uthyrning – gå till:

Välj månad som ni är intresserad av och tryck på -knappen. Är aktuell dag ledig så ta och slå en signal, så bokar vi den!

I avgiften ovan ingår det att barnen får spela bangolf (då banan har öppet, 1 maj – 31 augusti).