Nyheter från RF

Idrottsrörelsen har stor betydelse för ett bra och tryggt samhälle, för att vi ska må bra fysiskt och psykiskt, vara en del av en gemenskap och röra på oss. Det är partierna överens. Men vad vill de göra för att skapa de förutsättningar som behövs?

Med målet att optimera IdrottOnline för att skapa största möjliga medlemsnytta och erbjuda funktioner i linje med RF/SISU:s digitala strategi inleddes en genomlysning av systemet under hösten 2021.

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning och som skulle innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten.

Regeringen tillsätter en utredning om styrning och uppföljning av folkbildningen. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna välkomnar att regeringen lyfter folkbildningens roll i samhället.

Dessa datum gäller för höstens digitaliseringsforum med specialidrottsförbund respektive RF-SISU distrikt.

Fyra av tio idrottsföreningar i storstäder och storstadsnära kommuner har brist på tid och plats. Många tvingas därför säga nej till nya medlemmar. Det visar Riksidrottsförbundets enkät.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela ytterligare 500 miljoner kronor i nya medel till idrottsrörelsen för att ge extra kraft i återstartsarbete efter pandemin.

50 miljoner kronor av återstartsstöd satsas på eliten under den absoluta eliten. Stödet ska bland annat stärka juniorer i satsning mot seniorelit, utbilda och utveckla tränare och ledare.

Nu är ansökan till Rörelsefonden öppen. Alla specialidrottsförbund kan söka för projektidéer som utmanar den traditionella synen på träning och tävling och sänker trösklar för barn, ungdomar, vuxna och äldre att kunna vara fysiskt aktiva hela livet.

Riksidrottsförbundet anser att barn och ungdomar som representerar ryska och belarusiska föreningar/klubbar eller deras nationella specialidrottsförbund (ungdomslandslag) inte bör få delta på internationella tävlingar i Sverige.

Den fjärde maj 2022 anordnade Riksidrottsförbundet (RF), VO IT & Digital utveckling, ett informationsmöte där utfasningsplanen för licensmodulen i IdrottOnline presenterades.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att påkalla ändring av Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser så att krav på att medlemsförening måste tillhöra ligaorganisation för att delta i förbundsserien Hockeyettan tas bort.

Fem av åtta riksdagspartier vill att Boverket inkluderar idrott i sin vägledning till kommunerna. Det visar resultatet i Riksidrottsförbundets enkät ställd till samtliga partier.

Regeringen har idag beslutat att upprätta en kunskapsplattform för anläggningar och utemiljöer för idrott och fritid. Centrum för idrottsforskning får i uppdrag att driva plattformen.

Nu har en utfasningsplan för licensmodulen i IdrottOnline tagits fram, baserad på möten som Riksidrottsförbundet (RF) genomförde tillsammans med de specialidrottsförbund (SF) som använder IdrottOnline Licens.

För att hitta till oss - Google maps

Våra öppettider, maj till augusti

1/5 - 14/6 vardagar 17:00 - 21:00
15/6 - 15/8 vardagar 12:00 - 21:00
16/8 - 31/8 vardagar 17:00 - 21:00
Helger och röda dagar 12:00 - 21:00
Midsommarafton Stängt

Våra priser för spel är:

Vuxna 80 kr
Barn upp till 13 år 50 kr
Familj med högst 3 barn 210 kr
Säsongskort 600 kr

Bangolfskola 2022

Om det är någon som har synpunkter på sidan.
Vill du att vi lägger till eller ska ta bort något så skicka en rad till Webmaster så kan vi fixa det.

Nu kan ni föra protokoll digitalt med mobilen.

Gå in på se.mgolfapp.com

Idr Bingo

Postadress:
Göteborg BGK - Bangolf
Eva Johansson, Trädgårdsgärdet 184
42468 Angered

Besöksadress:
Strandängsledet 1A
41571 Göteborg

Kontakt:
E-post: gbg.bangolf@gmail.co...

Om du vill kontrollera om någon dag är ledig för uthyrning – gå till:

Välj månad som ni är intresserad av och tryck på -knappen. Är aktuell dag ledig så ta och slå en signal, så bokar vi den!

I avgiften ovan ingår det att barnen får spela bangolf (då banan har öppet, 1 maj – 31 augusti).