Nyheter från RF

Ungas intresse för träning och hälsa ökar och fler vill vara med och påverka samhället. Om idrottsrörelsen lyckas ta till vara ungas engagemang kan fler fortsätta att idrotta längre, enligt Ungdomsbarometerns rapport om ungas träningsvanor.

Idag hålls utbildningen ”Idrottsrörelsens terrorberedskap” i Stockholm. Satsningen är ett led i samarbetet mellan Riksidrottsförbundet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Polismyndigheten.

Riksidrottsförbundets samarbetspartner Folkspel delar i år ut hela 142 miljoner kronor till idrottsrörelsen. En viktig intäkt för Ullareds Idrottsallians och många andra idrottsföreningar i landet.

Framåtfonden fortsätter stötta projekt som inspirerar till rörelse i nya aktiviteter. Bland projekten i höstens utdelning finns Skateboardförbundets satsning på nybörjarkurser för barn och föräldrar.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat om nya former för ekonomiskt stöd till idrotten. Målet är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, att jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar.

Upplevelseinstitutet har på uppdrag av Riksidrottsförbundet och Malmö stad utvärderat SM-veckan sommar i Malmö. Analysen visar på ett fortsatt stort intresse och en hög turistekonomisk omsättning för evenemanget.

Nomineringsjuryn för Idrottsgalan 2020 sammanträder i början av november. Specialidrottsförbunden behöver skicka in sina förslag på nomineringar senast den 25 oktober.

I podden Idrott och politik lyfter RF-medarbetarna Mattias Hjelmberg och Tina Sahlén olika politiska frågor ur idrottens perspektiv. Den här veckan handlar det om Vänsterpartiets idrottssatsningar.

75 idrottare får RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2019–2020. VM-klättraren Hannes Puman från Eskilstuna, kulstötaren och svenska rekordhållaren Fanny Roos från Ljungby och ishockeyspelaren Olivia Karlsson från Forshaga är tre av dessa.

Idrottsrörelsen får som tidigare aviserats 20 miljoner kronor för att utveckla idrott för äldre, när regeringen idag presenterade budgetpropositionen för 2020. Det totala stödet till idrotten är 1 974 311 kronor för 2020.

Matchfixing är ett problem som inte stannar vid landsgränser. Idag har de nordiska idrottsförbunden beslutat att öka samarbetet ytterligare genom gemensamma regelverk för avstängningar över landsgränser.

Idrottsrörelsen får 20 miljoner kronor för att utveckla idrott för äldre. Den glädjande nyheten presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) inför kommande höstbudget.

Hälften av Sveriges kommuner har inte en långsiktig plan för idrotten när städerna växer. Samtidigt svarar var fjärde kommun att det är brist på ytor och mark till plats för idrott. Det visar Riksidrottsförbundets årliga kommunundersökning.

En oberoende utredning har gjorts med anledning av anmälningarna till RF:s visselblåsartjänst om RF:s ordförande Björn Eriksson. Utredningen visar att han inte har agerat på ett sätt som resulterat i negativa effekter på idrottsrörelsens intressen.

Under hösten är det dags igen för Idrottens dag, Riksidrottsförbundets satsning för att välkomna fler till idrottsrörelsen. Besökarna får utmana hela kroppen och inspireras till en aktiv livsstil hela livet.

Våra öppettider

2/5 - 14/6 vardagar 17:00 - 21:00
17/6 - 11/8 vardagar 13:00 - 21:00
12/8 - 30/8 vardagar 17:00 - 21:00
Helger och röda dagar 13:00 - 21:00

Våra priser för spel är:

Vuxna 70 kr
Barn upp till 13 år 40 kr
Familj med högst 3 barn 180 kr

Bangolfskola 2019.pdf

Om det är någon som har synpunkter på sidan.
Vill du att vi lägger till eller ska ta bort något så skicka en rad till Webmaster så kan vi fixa det.

Nu kan ni föra protokoll digitalt med mobilen.

Gå in på se.mgolfapp.com

Idr Bingo

Postadress:
Göteborg BGK - Bangolf
Eva Johansson, Trädgårdsgärdet 184
42468 Angered

Besöksadress:
Strandängsledet 1A
41506 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46736133688, +46733896543
E-post: gbg.bangolf@gmail.com

Om du vill kontrollera om någon dag är ledig för uthyrning – gå till:

Välj månad som ni är intresserad av och tryck på -knappen. Är aktuell dag ledig så ta och slå en signal, så bokar vi den!

I avgiften ovan ingår det att barnen får spela bangolf (då banan har öppet, 1 maj – 31 augusti).